Платформата за социални медии X на Илън Мъск се защити срещу

...
Платформата за социални медии X на Илън Мъск се защити срещу
Коментари Харесай

Платформата X е заличила голямо количество съдържание след ударите на Хамас

Платформата за обществени медии X на Илън Мъск се отбрани против изказванията на Европейски Съюз, че не съумява да се оправи с дезинформацията, обвързвана с насилието в Израел и Газа, оповестява Агенция Франс Прес.

Главният изпълнителен шеф на компанията Линда Якарино написа в писмо, че платформата е " подхванала дейности за унищожаване или обозначаване на десетки хиляди елементи от наличието "  в дните след нападението на войнствената организация " Хамас "  в Газа против Израел.

Тя адресира писмото до комисаря по вътрешния пазар на Европейски Съюз Тиери Бретон, който си замени реплики с Мъск в обществените медии, след като обвини платформата, че разрешава разпространяването на " принудително и терористично наличие ", прецизира Bulgaria ON AIR.

На 10 октомври еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон поиска от Мъск и Марк Зукърбърг, в чиято група Meta влизат Фейсбук и Instagram, да дават детайлности за това по какъв начин се оправят с " противозаконното наличие и дезинформацията ". Той предизвести, че те би трябвало да се съобразят със Закона за цифровите услуги (ЗЦУ), който дава на Европейски Съюз пълномощия да глобява платформите с до шест % от световния им оборот, в случай че не се оправят с противозаконното наличие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР